Ana içeriğe atla

EndNote tanıtım ve eğitim semineri

Tarih: 

Konum:  Fatma Semih Akbil Konferans Salonu

EndNote Nedir?

EndNote (Online); kişisel bilgi veritabanlarınızı oluşturarak, bibliyografik bilgileri (örneğin makaleleri, kitapları, dergileri, katalogları, görsel verileri vb.) saklamanıza, düzenlemenize, taramanıza ve paylaşmanıza olanak sağlayan, makale yazım sürecinizde 6000’ in üzerinde farklı bibliyografya (dergi) stili (APA, Harvard, MLA, Turabian v.b.) ile atıf, şekil ve referanslarınızı düzenlemenize yardımcı olan ve çalışmalarınızı yayınlamak için en uygun dergileri öneren özel bir veritabanı ve  bibliyografya yazılımıdır.

EndNote bir online arama aracıdır - Size online bibliyografik veritabanlarında arama, tarama ve referansları doğrudan yeniden düzenleme konusunda en kolay yolları sunar. Ayrıca EndNote online/offline servislerden ve veritabanı kütüphanlerinden veri dosyaları import işlemi için birçok seçenek sunar.

EndNote bir referans ve imaj veritabanıdır - Özel kütüphanelerinizde bibliyografik referanslar depolama, yönetme ve arama işlemlerinde uzmandır. Grafik, tablo, şekil ve formül içeriklerini herbiri için kendi altyazı (caption) ve anahtar kelimeleri (keywords) ile düzenleyebilirsiniz.

EndNote gelişmiş bir makale ve bibliyografya yazılımıdır - Cite While You Write (CWYW) özelliği ile Microsoft Word de atıf, şekil ve tablolar dizini oluşturabilirsiniz. Siz makalenize referans, şekil ve tablo eklediğinizde, listeleri otomatik olarak oluşturulur ve sunulan 6.000’in üzerindeki dergi formatında düzenleme imkanı sağlar. Hazır Microsoft Word dergi şablonları ile yayımcılar tarafından istenen makale formatları konusunda da size kolaylık sunacaktır.

EndNote ortak ve multidisipliner çalışmalarınız için en mükemmel platformları sunar – EndNote masaüstü, online ve ipad versiyonlarındaki referans, kaynak ve kütüphane paylayışım seçenekleriyle ortak ve multidisipliner çalışmalarınızda en kolay çözüm ve platformlar oluşturmanıza olanak sağlar.


EndNote makale yazım sürecinizi hızlandıran en etkili yardımcınızdır - EndNote ‘manuscript matcher’ ile en uygun dergi seçiminizi kolaylaştıracak ve makale yayımlama sürecinizi hızlandıracaktır.

EndNote ek özellikler 

  • Kişisel veya ortak referans ve kaynakça kütüphaneleri oluşturma
  • EndNote içerisinden, online veritabanlarında makale arama: PubMed, Web of Science (WoS), Legal Collection, Library of Congress ve erişimi mümkün olan kütüphanelerde
  • EndNote ile hazır olarak sunulan online veritabanları için 6.000'in üzerinde connection file ve üniversitenizin kütüphane kataloğunda arama yapmak için yeni connection file oluşturma imkanı
  • Ücretsiz, erişim ve aboneliğiniz olan online akademik veritabanlarından otomatik ‘Tam Metin’ makale indirme
  • Referans kaydı import seçenekleri: Direct export (Google Akademik, Google Books vb.), import filtreleri ve PDF import
  • Manuel referans kaydı oluşturma
  • Otomatik Tam metin pdf import ve makalelerin kaynakça bilgilerini oluşturma
  • Otomatik Tam metin pdf klasörü belirleyerek, toplu pdf import ve kaynakça bilgilerini oluşturma
  • Kişisel EndNote kütüphanenizi düzenleme ve yönetme: seçme, sıralama, arama, taşıma, güncelleme…
  • Grup seçenekleri: grup seti, kişisel gruplar ve akıllı gruplar ile referans grupları oluşturma ve düzenleme
  • Cite While You Write ile tez ve makalelerde bibliyografya oluşturma ve düzenleme
  • EndNote ile makale yazımı: Atıf yapma, referans listesi oluşturma, farklı dergi formatları için düzenleme ve hazır şablon kullanma...
  • Ortak çalışmalarınızda referans ve kütüphane paylaşımı
  • EndNote ‘manuscript matcher’ ile en uygun dergi seçiminizi kolaylaştırma ve makale yayınlama sürecinizi hızlandırma